Vanhasta keramiikkatehtaasta tyylikkääksi teknologiakeskukseksi

Ota yhteyttä

Old Mill -kiinteistön yli 12 000 m2:n tiloissa on korkeatasoiset tietoliikenneyhteydet, tyylikkäät neuvottelutilat sekä Sodexo-ravintola, jossa voi järjestää sekä yritys- että yksityistilaisuuksia. Sodexo hoitaa myös aulapalvelun ja kokoustilojen varaamisen.

Sijainti Turun korkeakoulujen keskellä ja muiden IT-keskittymien lähellä tekee Old Millistä erinomaisen kohteen niin IT-alan yrityksille kuin Turussa kokoustavillekin.

Historiallinen rakennus taipuu moneen

Turun Posliinitehdas rakennettiin vuosien 1918–1919 aikana sähkökeramiikkaa, kuten puhelin- ja suurjännite-eristimiä valmistavaksi tehtaaksi. Sen omistajakolmikosta tunnetuin oli turkulainen vaikuttaja Henning von Rettig. Puurakenteinen tehdas paloi jo vuonna 1920. Uusi tehdas rakennettiin ja muurattiin tulenkestävästä tiilestä. Arkkitehtinä toimi vuosisadan vaihteen johtava turkulainen jugendarkkitehti, Fritiof Strandell.

Vuonna 1923 taloudellisiin vaikeuksiin joutunut Posliinitehdas myytiin Arabia Oy:lle, jolloin tehtaan nimeksi vaihtui Oy Turun Posliinitehdas Ab. Myöhemmin, vuonna 1949 Arabia fuusioitui Wärtsilä-konserniin ja toiminta jatkui Wärtsilä-yhtymä Oy haaraliike Turun Posliinitehdas -nimellä.

Vuosikymmenien kuluessa rakennusta on laajennettu ja muutettu tarpeen mukaan: 1950 suurtuotannon aikaan tehtaassa oli lähes 400 työntekijää.

Wärtsilän omistajuus loppui vuonna 1987, jolloin tehtaasta tuli Ensto-Ceramics. Nykyään Ensto Ceramics toimii Turun Urusvuorella.

Kun Turussa alkoi DI-koulutus Åbo Akademin, Turun Yliopiston, Kauppakorkeakoulun ja Turun kaupungin yhteisprojektina 1990-luvun lopussa, Turusta alettiin muokata IT-alan osaamiskeskusta. Tällöin myös vanha keramiikkatehdas pääsi osaksi muutosta, kun se saneerattiin moderniksi IT-keskukseksi.

Kaikki yhteystietomme